Zwilling Professional "S" - Kuchařský nůž 16 cm
Popis
Kuchařský nůž je základním a všestraným typem nože, který najde využití v každé kuchyni. Jeho čepel je širší a tvrdší. Právě díky vysoké čepeli je mezi prsty na rukojeti a prkénkem zachovaný dostatečný prostor pro příjemnou manipulaci. Jde o jeden z nejuniverzálnějších nožů vhodný do každé kuchyně. Kuchařské nebo také jinak šéfkuchařské nože zajišťují hladký a úhledný řez. Krájení je přitom snadné a díky jemnému zaoblení čepele směrem ke špičce lze využít techniky kolíbání.
Délka kuchařského nože se obvykle pohybuje mezi 16 a 26 centrimetry. Vhodnou velikost nože volte podle velikosti ruky, která s ním bude nejčastěji pracovat – pro drobnější bude vhodná velikost 16 či 18 centrimetrů. Lidé s většími dlaněmi ocení robustnější nože ve velikosti 20 a více centimetrů.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
ZWILLING J.A. Henckels
Německé město Solingen je už bezmála třista let synonymem prémiového nožířství, které nese jméno Zwilling J.A.Henckels. Kované nože ze speciální oceli, jejíž složení je přísně chráněným průmyslovým tajemstvím, zaručuje dokonalé vyvážení tvrdosti (čím tvrdší, tím je nůž ostřejší, ale současně náročnější na údržbu – snáze se tupí), pružnosti (příliš tvrdý nůž je náchylnější k mechanickému poškození, s příliš pružným se hůře krájí) a samozřejmě odolnosti vůči korozi.
Přidejte k tomu speciální technologie kování z jednoho kusu oceli Sigmaforge® a tvrzení oceli mrazem Firodur® a dostanete nože, které zůstanou dlouho ostré, netupí se, nelámou a výborně odolávají korozi. Ergonomická střenka je z odolných syntetických materiálů a její tvar zaručuje pohodlné a hlavně bezpečné krájení.
Zwilling J.A.Henckels nabízí několik produktových řad, mezi nimiž můžete vybrat podle designu, tvaru čepeli nebo prostě podle toho, jak vám padanou do ruky. Nebo byste raději měli ve své kuchyni nožířský klenot? Sáhněte po řadě „Twin 1731“ z té nejodolnější oceli, která díky svým vlastnostem mimo jiné slouží v ložiscích raketoplánů.
Máte raději nerez nebo preferujete nepřilnavý povrch? U nádobí Zwilling najdete všechno. Řady z nejkvalitnější nerezové oceli 18/10 nepostrádají sendvičové dno pro vynikající vedení i uchování tepla a jsou ještě dál. Mnohem dál. Osvědčenou kombinaci hygienicky dokonalé oceli a špičkových termoakumulačních vlastností hliníku nechávají rozehrát v nejmodernějších materiálech, které se neomezují jen na dno, ale na celou plochu nádoby. Takový sendvič pak má tři nebo pět vrstev pracujících v dokonalé symbióze, která umí vaše vaření skutečně zefektivnit. Ale pozor - používání nádobí Zwilling může být návykové.
VÁŠEŇ PRO DOKONALOST A DETAIL OD ROKU 1731
Logo společnosti - bílý symbol na červeném pozadí, je po celém světě známou značkou prvotřídní kvality a dobrého vkusu. Všechny produkty značky ZWILLING respektují potřeby uživatelů a usnaďnují jim život již více jak 280 let! ZWILLING je nejstarší evropskou registrovanou ochrannou známkou. Již od roku 1731 jsou jeho dominantním artiklem nože - ostatně, společnost sídlí v mecce evropské nožířské tradice - v německém městě Solingen.
Know-how ZWILLING je nepřekonatelné:
- k výrobě je používaná ocel vlastní receptury, která optimálně splňuje požadavky na tvrdost i pružnost čepele, trvalost ostří a vysokou odolnost vůči korozi
- ocel je kalena patentovanou technologií pro posílení tvrdosti a antikorozních vlastností: FRIODUR
- design rukojeti a záštity pro zajištění komfortu a pohodlí
- čepele jsou ručně dobrušovány a hlazeny pro dosažení dokonale hladkého povrchu