Zwilling MIYABI 4000 FC Santoku 18cm

 
 
.
Dostupnost Ihned k odeslání
Můžeme doručit do
18.10.2019
Cena 3 231 Kč bez DPH
3 910 Kč    
Kód produktu 33957-181
Značka ZWILLING J.A. Henckels
Kategorie Kuchyňské nože Zwilling - Kvalitní německé kované nože do kuchyně
Záruka 2 roky
 

Japonský nůž Miyabi 4000 FC Santoku vyrobený ze dvou dílů ledem tvrzené oceli FC61 s rukojetí z dřeva Pakka. Nepřekonatelně ostrý a spolehlivý, jako samurajské meče.  

Japonské nože se od evropských liší vyšší tvrdostí (u nožů Miyabi je to většinou kolem 63 stupňů Rockwell), užší čepelí a strmějším náběhem brusu na ostří. Všechny tyto vlastnosti dělají nůž výrazně ostřejším, než na co jsme zvyklí ze špičkové evropské produkce. Japonské nože krájí vlastní vahou a velmi lehce kloužou v řezu všemi druhy potravin.

Název nože Santoku se dá přeložit jako „nůž tří ctností“ a to právě proto, že je určení především při porcování masa, přípravě ryb a krájení zeleniny. Právě Santoku nože jsou charakterizovány perfektní kombinací krásy a ostrosti.

Unikátní série japonských nožů Miyabi se pro německý koncern Zwilling vyrábí v japonském městě Seki, které je od středověku proslulé výrobou samurajských mečů. Unikátní technologie dává každému noži naprosto unikátní vzhled a vlastnosti. Střenka je vyrobena ze dřeva Pakka a padne do ruky stejně dokonale, jako rukojeť samurajského meče.

Řada nožů Miyabi 4000 FC vás zvou k prozkoumání tradičního nožířského umění. Krása a ostrost spojují každý kuchyňský nůž z řady Miyabi 4000 FC. Extrémně ostré ostří broušené z obou stran nože. Ideální společník při porcování masa, ryb a krájení větší zeleniny. Ostří je vyrobeno ze dvou dílů ledem tvrzené oceli FC61, jejím charakteristickým znakem je vysoká tvrdost a odolnost vůči namáhání. Tvar ostří je podobný tvaru Katana-Edge, který je považován za jeden ze znaků mistrovských nožů. S elegantním osmiúhelníkovým tvarem rukojeti je nůž z řady Miyabi 4000FC není jen stylovým japonským nožem, navíc je také velice bezpečný a příjemný při uchopení. Impregnovaná rukojeť z jednoho kusu dřeva Pakka je opatřena mozaikovým logem.

  • Typ nože: Santoku, 18 cm
  • Čepel kalená speciální technologií FRIODUR
  • Extrémně ostré ostří se schopností držet hranu
  • Ergonomická rukojeť ze dřeva Pakka
Velikost nože Střední nůž
Barva Černá
Délka 18 cm
Design Zwilling MIYABI
Typ Santoku
Země původu Německo

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

ZWILLING J.A. Henckels
Německé město Solingen je už bezmála třista let synonymem prémiového nožířství, které nese jméno Zwilling J.A.Henckels. Kované nože ze speciální oceli, jejíž složení je přísně chráněným průmyslovým tajemstvím, zaručuje dokonalé vyvážení tvrdosti (čím tvrdší, tím je nůž ostřejší, ale současně náročnější na údržbu – snáze se tupí), pružnosti (příliš tvrdý nůž je náchylnější k mechanickému poškození, s příliš pružným se hůře krájí) a samozřejmě odolnosti vůči korozi.

Přidejte k tomu speciální technologie kování z jednoho kusu oceli Sigmaforge® a tvrzení oceli mrazem Firodur® a dostanete nože, které zůstanou dlouho ostré, netupí se, nelámou a výborně odolávají korozi. Ergonomická střenka je z odolných syntetických materiálů a její tvar zaručuje pohodlné a hlavně bezpečné krájení.

Zwilling J.A.Henckels nabízí několik produktových řad, mezi nimiž můžete vybrat podle designu, tvaru čepeli nebo prostě podle toho, jak vám padanou do ruky. Nebo byste raději měli ve své kuchyni nožířský klenot? Sáhněte po řadě „Twin 1731“ z té nejodolnější oceli, která díky svým vlastnostem mimo jiné slouží v ložiscích raketoplánů.

Máte raději nerez nebo preferujete nepřilnavý povrch? U nádobí Zwilling najdete všechno. Řady z nejkvalitnější nerezové oceli 18/10 nepostrádají sendvičové dno pro vynikající vedení i uchování tepla a jsou ještě dál. Mnohem dál. Osvědčenou kombinaci hygienicky dokonalé oceli a špičkových termoakumulačních vlastností hliníku nechávají rozehrát v nejmodernějších materiálech, které se neomezují jen na dno, ale na celou plochu nádoby. Takový sendvič pak má tři nebo pět vrstev pracujících v dokonalé symbióze, která umí vaše vaření skutečně zefektivnit. Ale pozor - používání nádobí Zwilling může být návykové.

 

 
Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.