Zwilling Four Star nůž kuchařský 26 cm
Popis
Zwilling Four Star kuchařský nůž
Kuchařský nůž - z klasické, osvědčené kolekce Four Star od Zwilling J.A. Henckels. Ergonomicky tvarovaná, syntetická rukojeť pro pohodlné a bezpečné uchopení. Dostupný ve třech variantách s odlišnou délkou čepele: 16 cm, 20 cm a 23 cm.
Řada nožů Four Star
S kolekcí nožů Four Star způsobil Zwilling J.A. Henckels v roce 1976 doslova revoluci na poli kuchyňských nožů určených jak pro profesionály i hobby kuchaře. Kromě použití těch nejkvalitnějších materiálů, byla využita i revoluční technologie s bezspárou syntetickou ergonomickou rukojetí plynule navazující na čepel vykovanou z jednoho kusu té nejkvalitnější nerezové oceli tvrzené mrazem. Výsledkem spojení kvalitních materiálů a nových technologických postupů je pak nůž, jehož čepel je odolná, dobře vyvážená, pružná s dlouhotrvající ostrostí.
- speciální směs nerezové oceli
- Sigmaforge® - nůž vykován z jednoho kusu oceli (žádné sváry ani spoje)
- Friodur® - dlouhotrvající ostrost, jež se snadno obnovuje
- ruční doostření a leštění, kontrola laserem
- bezespárá ergonomická rukojeť z odolné syntetiky
- záštita - chrání prsty a vyvažuje nůž
- tvrdost cca 57 HRC Rockwellovy stupnice
- doživotní záruka na výrobní vady čepele
- lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí
Technologie a výroba
Speciální směs té nejkvalitnější německé oceli, vyráběné exkluzivně pro společnost Zwilling, s optimálním poměrem chromu a uhlíku, zaručuje ty nejlepší vlastnosti, má tvrdost přibližně 57 HRC Rockwellovy stupnice. V kombinaci s propracovanými výrobními technologiemi tak vznikají nože, které jsou robustní, extrémně odolné, flexibilní, odolné korozis dlouhotrvající ostrostí.
Nože jsou vykovány z jediného kusu oceli patentovanou technologií SIGMAFORGE®, která ještě více vylepšuje skvělé vlastnosti kvalitní oceli - nože jsou pevnější a ostří je odolnější otupení. Speciální postup tvrzení nožů patentovanou technologii FRIODUR®, jež spočívá v tvrzení mrazem. Temperování oceli harmonizuje její molekulární strukturu, odstraňuje vnitřní pnutí, vytváří výjimečnou pružnost a předchází zlomení čepele.
Kuželovitý profil čepele a laserem kontrolované ostří ve tvaru písmene "V" zajišťuje excelentní a dlouhotrvající ostrost. Bezchybná geometrie a dokonalé vyvážení nože pak zaručují přesné a bezpečné vedení řezu, které neunaví vaši ruku ani při delším používání.
Záštita (zesílená ocelová část nože mezi čepelí a rukojetí) slouží nejen k efektivní ochraně prstů, poskytuje zároveň pevnou oporu prstům a vyvažuje celý nůž, aby používání nožů bylo pohodlnější a především bezpečnější. Její robustní provedení stabilizuje přenos síly z čepele na rukojeť, čímž předchází ohnutí nože.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť je vyrobena z kvalitního syntetického materiálu, který je odolný proti nárazu a poškrábání a zůstává stabilní i při vystavení teplotním změnám. Rukojeť je k zakryté střence pevně přichycena, kvalitní bezespáré napojení rukojeti k čepeli zajišťuje pohodlné používání i perfektní hygienu (neulpívají zde zbytky potravin).
Údržba nožů Zwilling
Mytí a čištění
Nože Zwilling lze díky speciální formuli kvalitní oceli mýt v myčce nádobí, nicméně nože by neměly být vystaveny teplotám nad 55°C a neměly by se dotýkat žádných jiných předmětů (hrnce, příbory, jiné nože). Mycí prostředky pro myčky nádobí často obsahují agresivní chemikálie, které mohou poškodit povrch oceli i rukojeti, zároveň mohou zkrátit životnost nožů a zkrátit dobu, po kterou si uchovají vysokou ostrost. Ruční mytí je k nožům šetrnější, a proto je doporučováno. Nože myjte vlažnou vodou a šetrným mycím prostředkem jemnou stranou houbičky.
Krájecí podložka
Doporučujeme používat flexibilní krájecí podložku (prkénko) - dřevěnou, silikonovou či plastovou. Příliš tvrdé materiály jako je sklo, granit nebo keramika mohou za jistých okolností poškodit čepel a ostří.
Ostření / broušení
Každý i ten sebelepší nůž dříve či později ztratí svou původní ostrost a je potřeba jej nabrousit. A protože tupý nůž je nebezpečnější než ostrý, doporučujeme nože pravidelně brousit. Pokud na noži vznikne "zub" či deformita, doporučujeme nůž co nejdříve svěřit do rukou odborníka.
K ostření doporučujeme používat originální brousky, ocílky a brusné kameny Zwilling. Rádi vám zprostředkujeme broušení nožů přímo u výrobce, nebo doporučíme osvědčené nožířství. Personál prodejen Potten & Pannen - Staněk vám kdykoli rád předvede správný postup ostření nožů.
Bezpečné uložení
Skladujte nože na bezpečném místě (z dosahu dětí), vždy dbejte na to, aby k vám směřovala rukojeť, nikoli čepel. Při skladování by se nože neměly vzájemně dotýkat. Do dřevěného bloku na nože nebo na magnetickou lištu ukládejte vždy jen očištěné a osušené nože.
Správný nůž
Vždy používejte ten správný nůž - velikost a textura zpracovávaných surovin (masa, zeleniny, ryb, pečiva) se velmi liší, a proto používejte na jednotlivé suroviny specifické krájecí techniky a tedy i specifický nůž.
Kuchařský nůž je základním a všestraným typem nože, který najde využití v každé kuchyni. Jeho čepel je širší a tvrdší. Právě díky vysoké čepeli je mezi prsty na rukojeti a prkénkem zachovaný dostatečný prostor pro příjemnou manipulaci. Jde o jeden z nejuniverzálnějších nožů vhodný do každé kuchyně. Kuchařské nebo také jinak šéfkuchařské nože zajišťují hladký a úhledný řez. Krájení je přitom snadné a díky jemnému zaoblení čepele směrem ke špičce lze využít techniky kolíbání.
Délka kuchařského nože se obvykle pohybuje mezi 16 a 26 centrimetry. Vhodnou velikost nože volte podle velikosti ruky, která s ním bude nejčastěji pracovat – pro drobnější bude vhodná velikost 16 či 18 centrimetrů. Lidé s většími dlaněmi ocení robustnější nože ve velikosti 20 a více centimetrů.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
ZWILLING J.A. Henckels
Německé město Solingen je už bezmála třista let synonymem prémiového nožířství, které nese jméno Zwilling J.A.Henckels. Kované nože ze speciální oceli, jejíž složení je přísně chráněným průmyslovým tajemstvím, zaručuje dokonalé vyvážení tvrdosti (čím tvrdší, tím je nůž ostřejší, ale současně náročnější na údržbu – snáze se tupí), pružnosti (příliš tvrdý nůž je náchylnější k mechanickému poškození, s příliš pružným se hůře krájí) a samozřejmě odolnosti vůči korozi.
Přidejte k tomu speciální technologie kování z jednoho kusu oceli Sigmaforge® a tvrzení oceli mrazem Firodur® a dostanete nože, které zůstanou dlouho ostré, netupí se, nelámou a výborně odolávají korozi. Ergonomická střenka je z odolných syntetických materiálů a její tvar zaručuje pohodlné a hlavně bezpečné krájení.
Zwilling J.A.Henckels nabízí několik produktových řad, mezi nimiž můžete vybrat podle designu, tvaru čepeli nebo prostě podle toho, jak vám padanou do ruky. Nebo byste raději měli ve své kuchyni nožířský klenot? Sáhněte po řadě „Twin 1731“ z té nejodolnější oceli, která díky svým vlastnostem mimo jiné slouží v ložiscích raketoplánů.
Máte raději nerez nebo preferujete nepřilnavý povrch? U nádobí Zwilling najdete všechno. Řady z nejkvalitnější nerezové oceli 18/10 nepostrádají sendvičové dno pro vynikající vedení i uchování tepla a jsou ještě dál. Mnohem dál. Osvědčenou kombinaci hygienicky dokonalé oceli a špičkových termoakumulačních vlastností hliníku nechávají rozehrát v nejmodernějších materiálech, které se neomezují jen na dno, ale na celou plochu nádoby. Takový sendvič pak má tři nebo pět vrstev pracujících v dokonalé symbióze, která umí vaše vaření skutečně zefektivnit. Ale pozor - používání nádobí Zwilling může být návykové.
VÁŠEŇ PRO DOKONALOST A DETAIL OD ROKU 1731
Logo společnosti - bílý symbol na červeném pozadí, je po celém světě známou značkou prvotřídní kvality a dobrého vkusu. Všechny produkty značky ZWILLING respektují potřeby uživatelů a usnaďnují jim život již více jak 280 let! ZWILLING je nejstarší evropskou registrovanou ochrannou známkou. Již od roku 1731 jsou jeho dominantním artiklem nože - ostatně, společnost sídlí v mecce evropské nožířské tradice - v německém městě Solingen.
Know-how ZWILLING je nepřekonatelné:
- k výrobě je používaná ocel vlastní receptury, která optimálně splňuje požadavky na tvrdost i pružnost čepele, trvalost ostří a vysokou odolnost vůči korozi
- ocel je kalena patentovanou technologií pro posílení tvrdosti a antikorozních vlastností: FRIODUR
- design rukojeti a záštity pro zajištění komfortu a pohodlí
- čepele jsou ručně dobrušovány a hlazeny pro dosažení dokonale hladkého povrchu