Těstoviny na másle se šalvějí, dýní a sušenými rajčaty

Pokud někdy nebudete vědět, jak využít dýni, která vám zbyla například od vaření polévky, tak neváhejte vyzkoušet vynikající těstoviny s dýní a sušenými rajčaty. Tento lehký a lahodný pokrm zvládne uvařit každý.
 

Suroviny:

350 g těstovin
100 g másla
hrst šalvěje (sušené, zamražené, nejlépe čerstvé)
100 g sušených rajčat
800 g dýňové dužiny (oloupané a vydlabané dýně)
parmezán, pepř, špetka cukru

Postup přípravy:

Oloupeme dýni, vydlabeme a nakrájíme na kostičky o velikosti cca 2 x 2 cm.
Dýni vložíme do zapékací mísy, ocukrujeme špetkou cukru, lehce osolíme a opepříme, podlijeme cca 1 naběračkou vody a vložíme do trouby na 200 stupňů na cca 20 - 30 minut. Zapékací mísu vyndáme, jakmile bude dýně měkká.
Poté dáme vařit těstoviny do osolené vody.
Vezmeme hlubší pánev a v té si rozpustíme máslo se šalvějí. Lehce necháme bublat, ale máslo se nesmí přepálit. Poté vložíme sušená rajčata a společně chvíli restujeme. Dále vložíme měkkou dýni, vypneme plotýnku a celé promícháme. V případě potřeby podlijeme trochou vody z těstovin.
Těstoviny scedíme a smícháme je se směsí v pánvi. Poté servírujeme na talíř a posypeme pamezánem a můžeme podávat.

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz