Pečená krkovice s napíchaná česnekem a bylinkami

 

Pro milovníky masa přinášíme vynikající recept na pečenou krkovici napíchanou stroužky česneku a čerstvými bylinkami, které zaručeně nikdo neodolá! K tomuto masu se dokonale hodí bramborovo dýňová kaše. Neváhejte a vyzkoušejte náš recept!

Suroviny:

1 kg vepřové krkovice
10 stroužků česneku
snítky rozmarýnu a tymiánu
2 velké cibule
1 polévková lžíce másla
sůl, pepř

Postup přípravy:

Nejprve si prošpikujeme krkovici česnekem a bylinkami. Úzkým nožem uděláme díry do masa a do každé z děr vložíme stroužek česneku a bylinky. Díry dělejte hluboké, aby byl celý česnek a bylinky uvnitř masa. Když máme vše napíchané v mase, vezmeme si provázek a maso pořádně svážeme. Bude poté krásně šťavnaté. 
Poté si na plotýnce rozpálíme pekáč nebo hrnec, vložíme na něj máslo, na proužky pokrájenou cibuli a rozmarýn. Po chvilce na cibuli vložíme maso, aby se nám ze všech stran zatáhlo a šťáva tak zůstala uvnitř. Vždy po cca 1 minutě maso otočíme. Když je maso zatáhnuté, tak ho podlijeme sklenicí vody, osolíme, opepříme a vložíme do trouby předehřáté na 170 stunů. Pečeme cca 1 hodinu. Po celou dobu maso poléváme šťávou, která se nám tvoří pod masem. 
Po hodině vyndáme pekáč z trouby, maso vyndáme na talíř a vyčistíme si výpeček z masa. Vezmeme si mísu a cedník a šťávu přecedíme. Poté cibuli z výpeku propasírujeme do šťávy. Nakonec čistou šťávu ochutnáme, popřípadě dosolíme a dopepříme a nalijeme zpět do pekáče. Poté z masa sundáme provázek, pokrájíme na plátky a můžeme podávat. 

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.