Salát Caesar

Salát Caesar je výborný jako lehká večeře ke sklence dobrého bílého vína. Příprava salátu je velmi jednoduchá a zvládne ji určitě každý. Tento salát je typický svojí zálivkou, kterou jednoduše připravíte s pomocí tyčového mixéru. Někdo jej posypává krutony a jiný na něj dává kuřecí maso. Náš recept je základní s kousky bílé bagety.

 

Suroviny:

1 ks Římského salátu
4 lžíce majonézy
4 ks ančoviček
1 lžíce hořčice
4 lžíce vody
2 lžíce strouhaného parmezánu
1 stroužek česneku
sůl
pepř
hoblinky parmezánu na dozdobení
bageta jako příloha

Postup přípravy:

Římský salát rozdělíme na jednotlivé listy, které důkladně opláchneme a natrháme do mísy na kousky.  Zálivku připravíme z majonézy, vody, ančoviček, hořčice, vody, parmezánu, pokrájeného česneku, soli a pepře. Vše rozmixujeme tyčovým mixérem na jemnou hmotu. Zálivku nalijeme na salát a jemně promícháme, aby salát zůstal svěží.
Nakonec dozdobíme hoblinkami parmezánu, kdo se bez masa neobejde, může přidat kousky orestovaného kuřecího masa.
Přílohou se hodí čerstvá bageta a to celé zapíjet sklenkou bílého vína. 

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.