Kuřecí rizoto se sušenými rajčaty a kuřecím válečkem

Až Vám někdy v lednici zbude kuřecí vývar a nebudete vědět, co s ním, pak vyzkoušejte toto lahodné rizoto s kuřecím masem a sušenými rajčaty. Recept je snadný, rychlý a z výsledků budete jistě nadšeni! 

Suroviny:

150 g rýže Arborio
1 střední cibule
20 g másla
2 lžíce olivového oleje
1 polévková lžíce provensálského koření
1 sklenice kuřecího vývaru
8 ks sušených rajčat
70 g strouhaného parmezánu
sůl, pepř

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme ingredience. Na drobno si pokrájíme cibuli, odvážíme rýži, nastrouháme parmezán a můžeme začít. 
Rozpálíme si pánev na maximum, když je horká, tak přidáme olivový olej a ztlumíme na střední plamen. Ihned přidáme pokrájenou cibulku a restujeme. Chceme docílit zlatavé barvy. Když má cibule potřebnou barvu, tak přidáme rýži a vše promícháme. Po promíchání začneme přilévat vývar, lijeme pomalu, cca po jedné naběračce. Když nám rýže lehce změkne, přidáme provensálské bylinky, pepř a sůl. Se solí opatrně, parmezán je slaný, dyžtak rizoto osolte až nakonec. Rýže by měla být uvnitř tvrdší a na povchu měkká. Pokud nám nestačí vývar, můžeme přidat ještě trochu vody. Když je rýže hotová, přidáme máslo - cca 1 cm tlustý plátek. Poté přidáme nastrouhaný parmezán. Vše důkladně promícháme a v případě potřeby lehce podlijeme vodou či dosolíme. Rizoto má být lehce tekuté. Když ho dáte na talíř a klepnete s ním, tak se má snadno rozprostřít. Nakonec do rizota přidáme pokrájená sušená rajčata a v tuto chvíli rizoto odstavíme. 
Vezmeme si druhou pánev, opět ji rozpálíme na maximum a kápneme na ní olivový olej. Kuřecí prso si podélně rozkrojíme a vytvoříme tak dva válečky. Osolíme, opepříme a vložíme na rozpálenou pánev. Opékáme ze všech stran tak, aby bylo upečené, ale uvnitř šťavnaté. Proto ho děláme na vyšší teplotu. Avšak pozor, kuře nesmí být syrové.
Hotový kuřecí váleček pokrájíme na šikmé plátky. Na mělký talíř nandáme rizoto, klepeneme s ním o pracovní desku, čímž ho rozprostřeme. Poté přidáme kuřecí váleček, ozdobíme parmezánem a můžeme podávat.

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz