Máte rádi jídla, která naskládáte do pekáče a už se o ně v podstatě nemusíte vůbec starat? Tak právě to Vám přináší tento recept. Neváhejte a vyzkoušejte ho! |
Suroviny:
1 celé kuře (odříznout stehna a prsa)
kapka olivového oleje
sůl, pepř, chilli
2 polévkové lžíce balsamika
2 střední cibule
2 stroužky česneku
2 mrkve
1 červená paprika
2 snítky tymiánu
0,5 l kuřecího vývaru
Postup přípravy:
Nejprve si rozpálíme troubu na 180 stupňů a připravíme suroviny. Pokrájíme si cibuli na půlkolečka, česnek na plátky, mrkev na proužky a stejně tak papriku. Pokud máme celé kuře, tak oddělíme stehna a prsa, ze zbytku můžeme udělat vývar. Kuře naporcujeme na cca 10 cm velké kousky.
Poté rozpálíme pánev a když je horká, tak na ní kápneme olivový olej. Ihned na ní vložíme kuře a opepříme a osolíme. Necháme zatáhnout a otočíme, poté znovu opepříme a osolíme. Když je kuře zatáhnuté, tak ho vyjmeme a přendáme do pekáče.
Na rozpálenou pánev s výpečkem od kuřete přidáme balsamiko a lehce zredukujeme, cca 30 vteřin. Přidáme cibuli a orestujeme. Po chvilce přidáme česnek a dále restujeme. Pokud je cibule s česnekem zlatavá, tak je zalijeme vývarem. Celé promícháme a vylijeme do pekáče ke kuřeti. Přidáme snítky tymiánu a dáme péct na 180 stupňů po dobu cca 30 minut. Kuře hlídáme, aby se nám nespálilo a průběžně obracíme.
Když je kuře měkké, tak k němu přidáme nakrájenou mrkev a zastrkáme jí mezi kuře do šťávy. Pečeme dalších 15 minut. Po 15 minutách přidáme papriku, také jí zastrkáme do šťávy a pečeme 5 minut, jen aby se prohřála a nerozvařila. Na konec posypeme chilli. Ke kuřeti servírujeme rýži.
Zdoj: www.smoothcooking.cz