Pro milovníky polévek přinášíme zaručený recept na lahodnou svěží hráškovou polévku, jejíž příprava je velice jednoduchá a proto jí zvládne i úplný začátečník. |
Suroviny:
2 lžíce olivového oleje
1 velká cibule nebo 2 malé
400 g mraženého hrášku
700 ml vývaru nebo vody
3 lžíce smetany 30%
citrónová šťáva
sůl, čerstvě namletý pepř, bazalka nebo petrželka
Postup přípravy:
Pokrájíme si cibulku, odvážíme hrášek, připravíme citron a smetanu a můžeme začít. Rozpálíme si hrnec, když je rozpálený, přidáme olivový olej. Ihned na to nasypeme pokrájenou cibuli a restujeme. Když je cibule zlatavá, přisypeme hrášek, ale cca dvě hrsti si necháme stranou, využijeme ho později. Zalijeme nejlépe horkou vodou nebo vývarem a vaříme max. 3 minuty. Kdybyste hrášek vařili déle, tak ztratí krásně zelenou barvu. Po 3 minutách polévku rozmixujeme do hladkého krému a přidáme 3 lžíce smetany. Nakonec polévku zakápneme citronem. S tím opatrně. Polévka musí být lehce citronová, ale ne moc kyselá. Nyní už jen osolíme, opepříme, přidáme zbytek hrášku a zasypeme nasekanými bylinkami. Můžeme podávat.
Zdoj: www.smoothcooking.cz