Housky/bulky na hamburgery

Pro milovníky domácích hamburgerů jsme si připravili recept na bulky. Pro jejich pečení doporučujeme použít set na pečení chleba Emile Henry, díky kterému vykouzlíte dokonalé a křupavé bulky.

Suroviny:

500 g hladké mouky
300 ml vlažné vody
1 a 1/2 panáku olivového oleje
1 pytlíček sušeného droždí na půl kg mouky
2 vejce
3 - 4 lžičky soli
2 lžičky cukru krupice
hrubá sůl, sezamová semínka, ... na ozdobu

Postup přípravy:

Do odvážené mouky nalijeme olivový olej. Nasypeme cukr se solí. V malé misce si rozšleháme vajíčko. 3/4 nalijeme do těsta, zbytek vajíčka si schováme na potírání bulek. Do těsta nalijeme odměřenou vodu a nasypeme sušené droždí. Vše důkladně promícháme. Těsto hněteme, dokud v něm nezačnou vznikat malé bublinky, to je znamení, že je těsto připravené odpočívat. V tuto chvíli si napustíme větší misku teplou vodou, vložíme do ní misku s těstem a přikryjeme utěrkou. Těsto bude kynout minimálně hodinu. Vodu můžete v průběhu dolívat, aby byla stále teplá. 
Až těsto vykyne, vyndáme ho z misky a rozdělíme na 8 - 10 kusů, podle toho, jak velké bulky chceme. Formu na chleba posypeme moukou. Z každé části těsta uděláme pravidelnou kuličku. Vložíme do připravené formy, přiklopíme a necháme dále kynout. Vykynuté bulky pomašlujeme vajíčkem a posypeme solí či sezamovými semínky. Celý pekáč vložíme do trouby předehřáté na 200 stupňů a pečeme do zlatova. Hotové bulky odklopíme, lehce pomašlujeme vodou a přikryjeme utěrkou. Je to z toho důvodu, aby kůrka nebyla příliš tvrdá. 

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.