Dýňová polévka

Suroviny

1 ks dýně Hokaido
1 ks cibule
1 l drůbežího vývaru
2 lžíce olivového oleje
sůl
pepř
zakysaná smetana
dýňová semínka
krémový ocet Balsamico

Postup přípravy

Na dvou lžicích olivového oleje lehce osmahneme najemno nakrájenou cibuli. Přidáme oloupanou a na kousky (cca 2 x 2 cm) nakrájenou dýni Hokaido a za občasného míchání ji orestujeme. Zalijeme drůbežím vývarem, osolíme, opepříme a vaříme přibližně půl hodiny doměkka. 

Rozmixujeme tyčovým mixérem, nebo můžeme požít klasický mixér.
Polévku servírujeme se lžící zakysané smetany, octem Balsamico a dýňovými semínky.

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.