Domácí těstoviny - fleky

Výroba domácích těstovin vyžaduje čas a trpělivost, ale výsledek rozhodně stojí za to! Zvládne je i úplný začátečník a pokud použijete kvalitní olivový olej, tak vám krásně provoní každý kousek těstoviny.

Suroviny:

360 g hrubé mouky
3 lžíce olivového oleje
4 ks vajíčka vel. M, 3 ks vel. L

Postup přípravy:

Nejprve si připravíme suroviny. Poté si vezmeme misku a vložíme do ní všechny suroviny. Ale pozor, do hrníčku si odebereme část mouky, kterou budeme postupně přidávat do směsi. Vezmeme si vidličku a začneme těsto promíchávat, postupně přidáváme zbylou mouku. Když těsto tuhne, vezmeme ho do ruky a začneme ho zpracovávat ručně. Hněteme v ruce cca 5 min. (minimálně).

Poté si z těsta uděláme tři kuličky, poprášíme prkénko, a položíme na něj a necháme cca 10 minut odpočinout. Když je těsto odpočaté, vezmeme váleček a válečkem začneme válet tenkou placku. Plochu si podsypejte polohrubou moukou. Doporučujeme použít stroj na výrobu těstovin, s jehož pomocí snadno a rychle uválíte těsto do patřičné placky. Vyválené placky položíme na utěrku a necháme tak hodinku oschnout. Když jsou placky oschlé a nelepí, začneme krájet. Nejprve okrojíme nerovnoměrné kraje a vytvoříme si tři stejné čtverce, položíme si je na sebe a nakrájíme na fleky, na malé čtverečky. A nyní máte dvě varianty. Buď si je pořádně usušte a uskladněte na budoucí vaření nebo vložte do osolené vroucí vody a vařte cca 8 - 10 minut.

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.