Domácí francouzská bageta

Vychutnejte si nezapomenutelný požitek z vynikající domácí křupavé francouzské bagety, která je vhodná jako příloha k jídlu, s bylinkovým máslem nebo čímkoliv...

Suroviny

  • 500 g hladké mouky
  • 1 sáček sušeného droždí (na 500 g mouky)
  • 3 lžičky soli
  • 250 - 300 ml vody

domácí francouzské bagety - těsto

zdroj: Rebecca Sleger 

Na dochucení

kousky černých oliv / kousky sušených rajčat / slunečnicová nebo dýňová semínka...

Postup přípravy

Do velké mísy nasypeme mouku, droždí, sůl a postupně přiléváme vodu. Těsto hněteme až do doby, než budeme mít v těstě nepravidelné bublinky. Vodu přidáváme postupně, aby těsto nebylo moc řídké.
Po uhnětení přikryjeme mísu potravinářskou fólií a vložíme do ledničky na 24 - 48 hodin. Poté vyndáme z ledničky, vytvoříme dvě větší nebo tři menší bagety a dáme na plech na pečící papír. Troubu si předehřejeme na 160 stupňů. Bagety vložíme do vyhřáté trouby a necháme péct do zlatava.

Náš TIP: Pod bagety do spodní části trouby umístěte plech či mísu s vodou a před vložením těsta do trouby bagety šikmě nařízněte - díky tomu budou vypadat na chlup stejně, jako ty z pařížské pekárny.

Hotové francouzské bagety

Zdroj: Paul Asman

Zdoj receptu: www.smoothcooking.cz

Jak si výrobu francouzských baget usnadnit?

bagety lez velmi dobře péct v troubě na klasickém plechu. Jejich výrobu, respektive pečení si však lze usnadnit. Možností jsou speciální zapékací mísy Emile Henry, které jsou pro výrobu pravých, francouzských baget přímo dělané. Co jiného by vám mělo pomoci s přípravou francouzských pokrmů, než výrobky od Emlie Henry - předního francouzského výrobce kuchyňského vybavení. Díky speciálním zapékacím mísám na bagety zajistíte jejich rovnoměrné propečení a dáte jim pravidelný tvar.

Varinaty forem na pečení baget Emile Henry

Forma na pečení baget granátová

Forma na pečení baget pepřová

  

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.