Domácí burgry

Minule jsme si ukázali recept na domácí hamburgerové bulky, a dnes se pustíme do burgrů. Domácí burgry jsou v poslední době velice oblíbeným pokrmem, především při zahradních párty či grilování. Jako přílohu k burgrům doporučujeme domácí hranolky.

Suroviny:

0,5 kg kvalitního hovězího mletého masa
1 střední cibuli
bylinky dle chuti, pepř

100 g slaniny
100 g čedaru
1 rajče
salátová okurka
ledový salát
2 červené cibule
kečup, majolka
špejle

1 velká brambora

Postup přípravy:

Cibulku si pokrájíme co nejvíce na drobno a orestujeme ji na troše olivového oleje. Maso vložíme do misky a přidáme k němu vychladlou cibulku, bylinky a pepř a vše důkladně promícháme. Zeleninu si pokrájíme na tenké plátky a cibuli na tenká kolečka. Dáme si rozpálit kontaktní gril/pánev a opražíme si slaninu. Mezitím si pokrájíme bramboru na tenké hranolky. Slaninu vyjmeme a odložíme stranou, na tuku ze slaniny si opečeme hranolky. Vedle na troše másla si opečeme cibulku. Vše sundáme z grilu a poté na něj vložíme maso. Maso musíme pořádně umlátit, aby se nám krásně spojilo. Nejlepší grif je házet si s ním z dlaně do dlaně. Uděláme placičku a uprostřed důlek, maso má tendenci se uprostřed vyboulit. 
Když je maso hotové , můžeme začít sestavovat burgry. Rozkrojíme si bulku, potřeme ji kečupem, přidáme ledový salát, rajče a okurku a na to přidáme majolku, položíme maso, poté sýr, aby se nám krásně roztekl, pak přidáme opečenou cibuli a slaninu a přiklopíme vrchní částí bulky. Nakonec propíchneme špejlí, aby nám burgr nesjel. Do skleničky si naaranžujeme hranolky a podáváme s oblíbenou omáčkou, nejčastěji kečupem. 

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.