Cuketové tagliatelle s rajčatovou salzou

Vynikajicí a lehký zeleninový pokrm, který zvládne uvařit i začátečník. Pokud vynecháte maso, je vhodný i pro vegeteriány.
 

Suroviny:

Na salzu:
1 cibule
1 kuřecí prso (vegetariáni vynechají)
2 plechovky pokrájených rajčat
2 stroužky česneku
1 mrkev
sůl, pepř, olivový olej, bylinky
parmazán

Na cuketové tagliatelle:

1 velká cuketa nebo 2 malé

Postup přípravy:

Na rozpálenou pánev kápneme kapku oleje a orestujeme cibulku pokrájenou na půl měsíčky. 
Když je cibulka zlatavá, přidáme kuřecí prso pokrájené na kousky. Osolíme, opepříme. 
Necháme maso zatáhnout. Když je maso zatáhnuté, přidáme plechovky rajčat a nastrouhanou mrkev na struhadle. Chvilku povaříme, cca 10 minut a přidáme prolisovaný česnek, čerstvé bylinky, sůl, pepř dle chuti. Salzu si odstavíme a vytvoříme si cuketové tagliatelle. Můžeme dvěma způsoby. První je ten, že použijeme ořezávátko na zeleninu nebo strojek na výrobu zeleninových špaget. Ten ale každý nemá, tak nám posouží klasická škrabka na brambory. 
Podélně škrabeme cuketu a vytváříme si plátky. Dáme si vařit vodu, přidáme do ní sůl, a když bublá, vložíme do ní cuketu. Ponoříme na 1 minutu a ihned vyndáváme. Servírujeme na talíř, zakápneme olivovým olejem a zalijeme rajčatovou salzou. 

Cuketové taglietalle lze také udělat tak, že je rovnou vložíte do salzy a nevaříte ve vodě. Uvaří se v omáčce, stačí jim opravdu chvilička a je to hotové.

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.