Čerstvý bylinkový sýr

megumi-nachev-bBCRrplhhZ4-unsplash

Není nic lepšího než doma vyrobený čerstvý sýr, který se hodí k snídani, svačině, ale i večeři. Vyzkoušejte tento nový recept - bylinkový sýr.

Suroviny:

1 l mléka
16 ml octa
4 g soli
petržel
pažitka
kopr

Postup přípravy:

Nejprve zahřejeme mléko 13 - 14 minut v mikrovlnné troubě na plný výkon (800 W). Poté přidáme ocet a promícháme děravou lžící. Po dobu 30 minut necháme ochladit na pokojovou teplotu. Nádobu přikryjeme a dáme na 1 hodinu chladit do lednice. Když je sýr hotov, tak si nasekáme na drobno bylinky, smícháme je se solí a přimícháme k sýru. Podáváme s tousty či čerstvou bagetou.