Carpaccio z řepy

Už jste někdy jedli carpaccio z červené řepy s kozím sýrem? Pokud ne, tak určitě vyzkoušejte náš nový recept.
 

Suroviny:

2 střední řepy
1 kozí sýr
rukola
sůl, pepř
olivový olej
balzamiko
citronová šťáva

Postup přípravy:

Troubu si rozpálíme na 180 stupňů. Řepu důkladně omyjeme a zabalíme jí do dvou vrstev alobalu. Neloupeme! Řepy vložíme do pekáčku a dáme péct do trouby na 1 hodinu. Nemusíme otáčet a nijak speciálně hlídat. Poznáme, že je hotová, když nám do ní půjde zapíchnout špejle. Po hodině řepu vyndáme a oloupeme jí. Troubu nevypínejte a zvyšte stupeň na maximum. Řepu nakrájíme na tenké plátky. Kozí sýr si pokrájíme na cca 1 cm tlustá kolečka. Na zapékací mísu položíme řepu a plátky kozího sýra a vložíme zpět do trouby. Potřebujeme, aby se nám opekl sýr a trochu roztekl. Takže vše už děláme od oka. Nakonec je vyjmeme z trouby a přendáme na talíř. Zakápneme šťávou z citronu, trochou olivového oleje a nakonec přidáme pár kapek balzamika. Z vrchu lehce osolíme a opepříme. Na úplný konec ozdobíme rukolou a můžeme podávat. Doporučujeme jako přílohu kousek bagety.

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.