Suroviny:
200 g bulguru
1 malá cibule
2 vejce
6 ks sušených rajčat
2 velká syrová rajčata
3 lžičky dijonské hořičce
2 lžíce olivového oleje extra virgin
šťáva ze čtvrtky citronu
sůl, pepř
tuňák
Postup přípravy:
Nejprve si odvážíme bulgur, pokrájíme sušená rajčata a cibuli. Vložíme bulgur nejlépe do rýžovaru, přidáme polovinu pokrájených sušených rajčat a cibuli. Osolíme půlkou lžičky soli a opepříme, zalijeme vodou a dáme vařit. Vajíčka vložíme do studené vody, osolíme a dáme také vařit. Od momentu bodu varu vaříme 10 minut. Když máme bulgur a vajíčka uvařené. Dáme to vychladit. Vychladnutý bulgur si přendáme do větší mísy. Pokrájíme si vajíčka na proužky nebo kostičky a přidáme do bulguru. Nyní si pokrájíme syrová rajčata a zbylá sušená rajčata na menší kousky. A vložíme k bulguru. Vezmeme si malou misku a vytvoříme si zálivku. Do misky vložím 2 lžíce olivového oleje, 3 lžičky dijonské hořčice, šťávu ze 1/4 citronu, osolíme a opepříme. Vše důkladně promícháme a nelijeme do bulguru. Celý salát pořádně promícháme, ochutnáme a popřípadě ještě dochutíme. Jako přílohu podávám například tuňáka. Nandáme si bulgur na talíř. Na něj naservírujeme tuňáka a kousek vajíčka, lehce z vrchu popepříme a můžeme podávat...
Zdoj: www.smoothcooking.cz