Boloňské ragů


 

Suroviny:

3 plátky Pancetty nebo jiné slaniny
1 střední cibule
2 stroužky česneku
500 g mletého masa (já použila hovězí)
3 plechovky rajčat nebo 8 čerstvých velkých rajčat
1 rajský protlak
2 střední mrkve
sůl, pepř, tymián (popř. špetka cukru)
3 dcl červeného vína

Postup přípravy:

Pokrájíme si pancettu a cibulku na drobné kousky. Vložíme na rozpálenou pánev a lehce orestujeme. Restujeme tak dlouho, dokud slanina nepustí tuk, poté přidáme cibulku. Připravíme si česnek, který nakrájíme na malinké kousky. Když je cibulka orestovaná, přidáme česnek a po chvíli maso s mrkví. Vařečkou ho rozdělíme na cca 1 cm velké hrudky, posypeme tymiánem, solí a pepřem a chvíli opečeme, aby se zatáhlo. Nyní do směsi nalijeme červené víno a necháme vypařit alkohol. Poté přidáme pokrájená rajčata a rajský protlak. Vše pomalu vaříme. Nakonec případně dochutíme cukrem, ale mrkev je sladká a měla by proto kyselost rajčat vykompenzovat. 

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.