Bezmasé těstoviny se zeleninou

Lehké těstovinové jídlo vhodné pro letní měsíce, které jistě ocení nejen vegeteriání! Tento pokrm je velmi snadný na přípravu a zvládne ho udělat opravdu každý.
 

Suroviny:

300 g těstovin
1 velká cibule
1 stroužek česneku
2 ks mrkve
1 plechovka rajčat
hrst sušených rajčat
hrst zelených oliv
2 lžičky pesta
1 paprika
sůl, pepř, bylinky
parmezán

Postup přípravy:

Nejprve si dáme vařit těstoviny. Na hlubší pánvi si orestujeme na kapce olivového oleje cibulku, poté přidáme na plátky pokrájený česnek a restujeme ještě minutu. Přidáme na stripsy pokrájenou mrkev, orestujeme a podlijeme lehce vodou, aby mrkve trochu změkla. Poté přidáme plechovku rajčat, buď pokrájená, nebo si je vařečkou rozmělníme na kousky. Přidáme pokrájená sušená rajčata, olivy, sůl, pepř, čerstvé bylinky a pesto. Vše provaříme. Nakonec na prohřátí přidáme papriku. Když jsou těstoviny uvařené, vložíme do směsi. Nakonec posypeme parmezánem a zakápneme kapkou olivového oleje a můžeme podávat.

 

 

Zdoj: www.smoothcooking.cz