OPINEL VRI N°219 Intempora santoku 17 cm

 
 
  • 1 z 3

Nůž s nerezovou, 17 cm dlouhou pevnou čepelí a ergonomicky prohnutou rukojetí designové řady Intempora využijete ve své kuchyni pro krájení, sekání i plátkování masa i zeleniny.

Dostupnost Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do
10.10.2022
1 490 Kč    
Kód produktu A0046066
Značka Opinel
Kategorie Japonské a čínské nože (Santoku, tanto, gyutoh, sujihiki, nakiri, yanagiba
 

Opinel Intempora Santoku nůž

Asijský typ nože santoku by se dal přirovnat k našemu kuchařskému noži – je velice univerzální, uděláte s ním v kuchyni nejvíce práce. Díky pravidelným dutinám na čepeli santoku nože při krájení dochází k efektu tzv, vzduchových kapes, které pak zabraňují přichytávání krájeného materiálu k čepeli. Tím pádem můžete pracovat rychleji. Tohoto skvělého pomocníka využijete nejlépe při krájení masa nebo plátkování zeleniny, a to nejen pro jídla exotické asijské kuchyně. Nůž umožňuje tzv. kolíbkový houpavý pohyb, který je třeba pro jemné nasekání zelí nebo cibule naprosto ideální. Břitce ostrá, nerezová, 170 mm dlouhá  a 3 mm silná čepel při krájení zůstává pevná a neohebná. Díky ergonomické rukojeti kouřově modré barvy se nůž velmi dobře drží a snadno se s ním manipuluje.

opinel_intempora_md-9
  • délka čepele: 20 cm
  • tloušťka čepele: 3 mm
  • materiál čepele: speciální směs nerezové oceli
  • materiál rukojeti: vysoce odolný polymer
  • barva rukojeti: kouřově modrá
  • lze mýt v myčce nádobí, doporučeno ruční mytí

Výjimečná kombinace skvělých vlastností 

Speciální modifikovaná ocel Sandvik 12C27 M zajišťuje vysokou odolnost proti korozi a perfektní schopnost řezu (14,5 % chromu + 0,60 % manganu zajišťuje odolnost vůči rezavění a 0,52 % uhlíku pak perfektní řezné hrany)

Tvrdost 57 HRC podle Rockwellovy stupnice znamená skutečně velkou rezistenci ostří proti opotřebení

30° brousící (ostřící) úhel,15° z každé strany

Optimaizace rozměrů pro každý typ nože tak, aby byla zajištěna maximální efektivita činnosti, pro kterou má být používán

V-grip snadno a bezpečně uchopitelný nůž díky úhlu ostří

Ergonomický profil rukojeti vaši ruku sám navede na správný úchop

Hladké linie, bez nerovností znepříjemňujících úchop i údržbu


kolekce Intempora, stvořena pro excelentní krájení – seznamte se

opinel_intempora_md-32

Tvar a barevnost kolekce kuchyňských nožů Intempora jsou inspirovány trendy industriálním stylem, podobně jako u řady steakových Opinel nožů Appetit. S kolekcí Intenpora přichází do vaší kuchyně nejen moderní design a ty nejlepší možné materiály, ale také francouzská kulinární dokonalost a umění užívat života.
Ergonomicky tvarovaná rukojeť nožů této řady je vyrobena z vysoce odolného polymeru–POM, který zaručuje, že je rezistentní vůči chemickým detergentům, snáší vysoké teploty a samozřejmě její tvar i barva odolávají působení jakkoli teplé či studené vody. Čepel kuchyňských nožů Intempora je vyrobena ze speciální směsi nerezové oceli 12C27 (Sandvik Mod), která ji chrání před vlivem koroze a zajišťuje špičkovou ostrost. Ocelové ostří prochází celou délkou nože, je tak zajištěna  přiměřená vyváženost a zároveň tvoří zajímavý designový prvek.

Podobné produkty

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Příběh ikonické značky Opinel začíná v 19. století kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii. Po jeho smrti převzal jeho řemeslo syn, Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů“ a to jen proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolí.

Ten pravý Opinel kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování a nejmodernější technologii se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy moderních technologií. Psal se rok 1890 a ten správný, zavírací, kapesní nožík je na světě, zrodil se Opinel.