OPINEL VRI N°118 Nůž kuchařský
Popis
Opinel Parallele kuchařský nůž s čepelí 200 mm
Kuchařský nůž s lakovanou bukovou rukojetí značky Opinel, se kterým v kuchyni uděláte nejvíce práce. Skvěle se hodí jako pomocník při krájení masa, plátkování zeleniny nebo při krájení houpavým pohybem, například při krájení cibule. Čepel při krájení zůstává pevná a neohebná.
- Délka čepele: 20 cm
- Tloušťka čepele: 3 mm
Dřevo, jednoduchost a efektivita, tyto všechny vlastnosti snoubí kuchyňské nože Opinel. Tato kolekce zaujme především, pokud si zařizujete svou první kuchyni a hledáte kvalitní nože, které jako kuchař rozhodně oceníte.
Rukojeť z bukového dřeva, které má vynikající mechanické vlastnosti. Bukové rukojeti jsou lakované lakem, který byl velmi pečlivě vybrán, aby zušlechtil samotné bukové dřevo.
Kuchařský nůž je základním a všestraným typem nože, který najde využití v každé kuchyni. Jeho čepel je širší a tvrdší. Právě díky vysoké čepeli je mezi prsty na rukojeti a prkénkem zachovaný dostatečný prostor pro příjemnou manipulaci. Jde o jeden z nejuniverzálnějších nožů vhodný do každé kuchyně. Kuchařské nebo také jinak šéfkuchařské nože zajišťují hladký a úhledný řez. Krájení je přitom snadné a díky jemnému zaoblení čepele směrem ke špičce lze využít techniky kolíbání.
Délka kuchařského nože se obvykle pohybuje mezi 16 a 26 centrimetry. Vhodnou velikost nože volte podle velikosti ruky, která s ním bude nejčastěji pracovat – pro drobnější bude vhodná velikost 16 či 18 centrimetrů. Lidé s většími dlaněmi ocení robustnější nože ve velikosti 20 a více centimetrů.
Podobné produkty
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Příběh ikonické značky Opinel začíná v 19. století kdy se obchodník Victor-Amédée Opinel během svých cest naučil, jak se kovají hřebíky a díky tomu založil svou první kovárnu ve Francii. Po jeho smrti převzal jeho řemeslo syn, Daniel, který se stal pro místní farmáře „výrobce ostrých předmětů“ a to jen proto, že ostří jeho srpů a kos bylo nejostřejší v okolí.
Ten pravý Opinel kapesní nůž si ale na světlo světa musel ještě chvilku počkat. Nejstarší syn Daniela Opinela, Joseph se rozhodl jít ve stopách svého otce a poháněn vášní po ručním zpracování a nejmodernější technologii se rozhodl vytvořit předmět, který může ručně vyrábět za pomocí tehdy moderních technologií. Psal se rok 1890 a ten správný, zavírací, kapesní nožík je na světě, zrodil se Opinel.