Nůž Chai Dao 17 cm, Wüsthof Classic

 
 
  • 1 z 6

Kovaný Japonský nůž Chai Dao Wüsthof Classic se širokou čepelí pro univerzální použití. Doživotní záruka. Tvrdost 58 HRC. Nejprodávanější série. 

Dostupnost Skladem u dodavatele
Můžeme doručit do
12.6.2023
3 419 Kč    
Kód produktu 1040135617
Značka Wüsthof
Kategorie Kuchyňské nože
Záruka 2 roky
 

Kovaný japonský nůž Chai Dao Wüsthof Classic je ideálním pomocníkem pro řezání a krájení na kostky s délkou čepele 17 cm. Dokonalé vyvážení nože spolu s inovativním designem čepele a rukojeti Vám umožní pohodlnou práci a snadné krájení všech potravin. Dutý výbrus na čepeli vytváří kapsy vzduchu, který brání extra tenkým nebo měkkým plátkům v přilepení na ostří nože. Krájení zeleniny či bylinek na tenké plátky a nudličky v asijské kuchyni, stejně jako sekání cibule a porcování masa i drůbeže. Sekání kostí je jediná věc, na kterou by měl být použit klasický sekáček. Kuchařský nůž Chai Dao má tvar sekáčku, ale není vhodný pro sekání kostí a zmrzlých potravin. Nůž je vyrobený v Německu v Solingenu a je oblíbený pro svoji nekompromisní funkčnost stejně jako elegantní design. Vyrábí se z jednoho kusu vysoce kvalitní oceli s tvrdostí 58 HRC.  ergonomickou rukojeť odolnou proti nárazu pro bezpečné a pohodlné držení. Skládá se z černého syntetického materiálu se třemi nýty. Ostrost nožů Wüsthof díky vlastní precizní technologii WÜSTHOF PEtec je již legendární. Kované nože ostřené touto moderní laserovou robotickou technologií jsou schopny předvést skvělý řezný výkon po celé délce čepele. Ostrost je dlouho trvající a lehko obnovitelná. Vhodný pro profesionální i domácí použití. Firma Wüsthof Dreizackwerk Solingen poskytuje na své výrobky doživotní záruku.

Na co použít Nůž Chai Dao Wüsthof Classic?

Nůž je vhodný pro řezání, krájení a krájení na kostky. Čepel a rukojeť vám umožní snadné krájení všech potravin včetně zeleniny či bylinek na tenké plátky a nudličky. Upozornění: kuchařský nůž Chai Dao není vhodný pro sekání kostí a zmrzlých potravin.

Vlastnosti nože:

  • pohodlná manipulace
  • kovaný nůž řady Wüsthof Classic
  • klasická ergonomická rukojeť pro bezpečné a pohodlné držení nože s trojitým nýtováním
  • profesionální kované nože jsou vyrobeny z jednoho kusu kvalitní oceli
  • vysoce kvalitní ocel s tvrdostí 58 HRC
  • rukojeť je nárazuvzdorná a je ze speciálního černého syntetického materiálu
  • optimálně vyvážené nože předcházejí únavě při dlouhodobé práci
  • značka kvality na každé čepeli - logo trojzubce, město zhotovení, rozměr a řada nože
  • kvůli šetrnosti doporučujeme ruční mytí. Nůž lze i umývat v myčce (během mytí musí být umístěn tak, aby nenarážel do jiných nožů nebo příborů)

Proč si koupit kovaný nůž Wüsthof?

Kovaný nůž má minimálně o 50% lepší řezné vlastnosti než nekovaný nůž. Kovaný nůž firmy Wüsthof svými parametry uspokojí každého uživatele. Výjimečná kvalita použitého materiálu a celková konstrukce nože výrazně převyšuje ostatní výrobky uvedené na trhu. K výrobě je použita chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15), která spojuje požadované vlastnosti nože, jako jsou odolnost proti agresivním potravinám, ostrost nože a její udržení. Nože jsou vykovány z jediného kusu této kvalitní oceli.

Parametry nože:

  • délka čepele: 17 cm
  • tvrdost čepele: 58 HRC
  • materiál: chrom molybdenová ocel (X 50 Cr Mo 15)

Výhody a nevýhody nožů Wüsthof:

Nárazuvzdorná rukojeť
Doživotní záruka
Mimořádné ostří, které se snadno udržuje
Klasický vzhled se třemi nýty, který dobře padne do ruky
Profesionální kovaný nůž vyrobený z jednoho kusu oceli

Vyšší pořizovací cena (dáno kvalitními materiály, které zaručují dlouholetou životnost)

Unikátní Modelová řada kovaných nožů Wüsthof Classic

Nože Wüsthof Classic jsou kované z jediného kusu kvalitní nerezové oceli s charakteristickou klasickou rukojetí. Ta je připevněna třemi nýty tak, že se ani po letech užívání neuvolní a nedojde ke vzniku spár, do kterých by se mohli dostat zbytky potravin. Díky tomu jsou kované nože Wüsthof Classic velmi hygienické.

modelová řada německých kovaných nožů Wusthof Classic

Rukojeť kovaných nožů Wüsthof Classic je vyrobena ze speciálního nárazu-vzdorného syntetického materiálu mohou být tedy umývány i v myčce na nádobí. Pokud ovšem nechcete riskovat poškrábání nebo jinou újmu způsobenou například agresivní chemií, doporučujeme nože Wüsthof Classic mýt ručně v mýdlové vodě. Celou řadu Wüsthof Classic si můžete prohlédnout zde.

Čepel nožů Wüsthof Classic je vždy uzpůsobena konkrétním potřebám. V naší nabídce naleznete kuchařské nože, nože na chleba, loupání, filetování, vykosťování a celou škálu dalších speciálních i univerzálních nožů. Všechny tyto kované nože jsou dokonale vyváženy a výborně se drží v ruce. I dlouhodobá práce s nimi je pohodlná a nenamáhavá, tak jak od kvalitního kovaného nože Wüsthof čekáte.

Nevyhovuje Vám velikost tohoto nože?

V naší nabídce máme i jiné velikosti japonských nožu ze série Wüsthof Classic, podívejte se zde: Japonské nože Wüsthof Classic

Japonské nože značky Wüsthof najdete i v jiných sériích s odlišným designem:

 nuz-japonsky-nakiri-wusthof-classicYanagiba-23-cm-wusthof-classic

Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo  telefonním čísle: +420 773 751 656. 

Mytí nožů

Aby Vaše nože zůstaly co nejdéle ostré a plnily tak svou funkci správně, doporučujeme umývat nože teplou, mýdlovou vodou po každém použití a hladkou houbičkou. Opláchněte a osušte utěrkou. Nože s dřevěnou rukojetí nedoporučujeme umývat v myčce. Nenechávejte nože ve dřezu v mokru. Čím lépe se o své nože budete starat, tím déle vám vydrží.

Skladování nožů

Nože skladujte v blocích na nože nebo na speciálních magnetických lištách. Důležité je, aby nože byly v bloku uloženy v horizontální poloze - nikoliv vertikálně (ostří nožů by byla při vkládání a vytahování zbytečně v kontaktu se špalkem) s výjimkou bloků k vertikálnímu ukládání nožů určených. Nože ukládejte vždy čisté a osušené.

Broušení nožů

Po delším používání nože se jeho ostří ztupí. V případě nutnosti přebroušení ostří můžete použít brousky Wüsthof. Opatrně protáhněte nůž brusnou drážkou a ostří bude opět obnovené. V naší nabídce máme také výborné brousky Anysharp.

Zkušení uživatelé mohou k broušení nožů také použít brusný kámen.

Pro udržení ostří Vašeho nože v odpovídající kvalitě můžete použít použijte ocílky. Používání ocílky je velmi jednoduché. Stačí přiložit nůž k ocílce v úhlu 20° a táhnout nožem směrem dolů, od rukojeti ke špičce. Tento pohyb opakujeme několikrát vždy po jedné straně. Takto přibrousit nůž můžete před každým krájením. Nezapomeňte, že ocílky zvládnou pouze tzv. utahování ostří, jednou za čas je vhodné nechat nůž nabrousit profesionálně.

jak brousit nože kované nože wusthof pomocí ocílky

Tvrdost nožů

Obecně platí, že čím tvrdší ocel, tím hůře jde nůž naostřit. Čepel nože je sice křehčí, ale o to má delší tvrvanlivost ostří. Podle normy má být tvrdost kvalitních kuchyňských nožů 52 až 58 HRC (zkouška tvrdosti podle Rockwella - zkouška probíhá při zatěžování silou 1471 N). Speciální japonské nože mohou mít tvrdost i přes 60 HRC. Je třeba vzít na vědomí, že tvrdost sama o sobě nevypovídá o pevnosti nebo schopnosti nože udržet ostří. Například kovaný nůž o stejné tvrdosti bude držet ostří mnohem lépe než nůž nekovaný.

 

Představení firmy Wüsthof Dreizackwerk Solingen:

Jsme autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Autorizovaný prodejce kuchyňských nožů Wüsthof

Nože Wüsthof jsou vyráběny v Německu, v proslulém nožířském městě Solingen. V součanosti je Solingen mezinárodně chráněné označení  původu a registrovaná ochranná známka, která smí být používána pouze na výrobky vyrobené za stanovených podmínek. Často bývá  tato známka zneužívána a spotřebitel zažívá nemalé zklamání v podobě nedokonalého nože se špatným ostřím, krátké životnosti nebo námahy při práci s noži. Vyhněte se nákupu nožů z pochybných zdrojů a pořiďte si u nás originální nůž Wüsthof.

Pečeť Autorizovaný prodejce Wüsthof vám dává jistotu, že v našem obchodě zakoupíte originální nože Wüsthof špičkové kvality s dlouhou životností a zaručeným původem.

 

Kuchyňské nože Wüsthof Dreizackwerk Solingen

Kované nože Wüsthof logoNěmecká společnost ED. WÜSTHOF DREIZACKWERK KG ze Solingenu je tradičním rodinným podnikem s více než 200 letou historií. Od roku 1814, kdy byla založena Abrahamem Wüsthofem, se ve vedení vystřídalo již 7 generací rodiny Wüsthofů. Dnes je jedním z nejvýznamnějších světových výrobců nožů. Více o značce Wüsthof Dreizackwerk Solingen

 

 

Velikost nože Krátký nůž
Barva Černá
Design Wüsthof Classic
Typ Japonský nůž
Země původu Německo
Tvrdost nože 58 HRC
Způsob výroby Kovaný nůž

Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.

Přidat komentář
Nevyplňujte toto pole:

Wüsthof
Wüsthof Dreizack Solingen je jednou z největších nožařských firem na světě, založena roku 1814. Solingen je německé město, jež je sídlem mnoha removaných nožířství, kterým dominuje právě firma Wüsthof. 

Když zvolíte nůž Wüsthof, můžete očekávat něco opravdu speciálního. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. Pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli -–chrom-molybden-vanadiové. To poskytuje základ pro nejdůležitější prvek mající extrémně vysoký počáteční řezný výkon díky technologii broušení PEtec, zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. Origiální nožířské výrobky Wüsthof jsou vyráběny podle nejvyšších standartů kvality.

Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsoben výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti.