Kuchařské nože (kuchyňské nože) - německé kvalitní nože F. DICK, ZWILLING a WÜSTHOF

Pro lepší přehled a snadnou orientaci jsme pro Vás rozdělili nože F.Dick a Zwilling do kategorií dle vlastností a použití.

Kuchařské nože - klasický nůž, který je srdcem každé profesionální kuchyně. Na sekání bylin, krájení zeleniny, masa a ryb nebo na odstranění vnitřností. Jde všeobecně o nejrozšířenější a nejuniverzálnější nůž ve všech kuchyních světa.

Kované nože se stále vyrábí s vysokým podílem ruční práce. Během výroby se zhutňují a formují do požadovaného tvaru. Velmi dlouho si drží ostří, jsou perfektně vyváženy, vyznačují se důsledným designem a promyšlenou funkcí. Hodí se především k profesionálnímu použití. 

Kvalitní kuchařský nůž nesmí chybět v žádné kuchyni. Má velmi pevnou konstrukci, proto se hodí nejen na práci s masem, steaky, krájení zeleniny, ale také na sekání bylinek. Kuchařský nůž je také často nazývá jako „nůž šéfkuchaře" nebo "univerzální nůž".

Každý kuchyňský nůž je podle svého tvaru a velikosti určen pro konkrétní činnost v kuchyni, a proto je zvykem výrobců kuchyňské nože různě pojmenovávat. My se však snažíme u nás na prodejně zákazníkům vždy vysvětlit, že konkrétní určení a název nože je potřeba brát s rezervou, a téměř každý kuchyňský nůž lze používat na mnoho činností. Nožem na pečivo můžete rozkrojit meloun, nebo špikovacím nožem ukrojit rajče.

Kuchařské nože

Kuchařský nůž je základní nástroj každého kuchaře, který se vyznačuje tvrdou a širokou čepelí, která zajistí dostatek místa mezi prsty ruky a prkénkem. Taková konstrukce kuchyňského nože umožňuje pohodlné krájení a porcování s možností pohybovat nožem do stran, ale zejména je vhodná na rychlé krájení kolíbáním, kdy se přední část ostří stále dotýká krájecí plochy, a umožňuje tak rychlou a efektivní práci, zejména při krájení bylinek a zeleniny. Vysoká čepel pak při krájení zabraňuje ztrátám šťáv z krájeného pokrmu a řez kuchařským nožem je hladký a úhledný.

Některé typy kuchařských nožů jsou po stranách ostří vybaveny tzv. výbrusy (stejně jako japonské nože), které působí jako malé vzduchové kapsy, a zabraňují lepení krájených plátků na čepel nože. Kuchařské nože lze zakoupit s délkou čepele od 14 do 36 cm, přičemž nejběžnější jsou délky 16, 18, 20 a 23 cm. Ženy preferují nejčastěji délku čepele 16 a 18 cm, a muži pak 18, 20 a 23 cm.

Kupujete-li kvalitní kuchyňský nůž jako dárek, začněte klasickým kuchařským nožem, kterým nemůžete nic pokazit!

kucharsky-nuz-pouziti

 

Nejprodávanější

610
12970161012970
Značky
 
Design
Velikost nože

Stránka 1 z 5 - 97 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 5 - 97 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.