Kuchařské nože (kuchyňské nože) - německé kvalitní nože F. DICK, ZWILLING a WÜSTHOF
Pro lepší přehled a snadnou orientaci jsme pro Vás rozdělili nože F.Dick a Zwilling do kategorií dle vlastností a použití.
Kuchařské nože - klasický nůž, který je srdcem každé profesionální kuchyně. Na sekání bylin, krájení zeleniny, masa a ryb nebo na odstranění vnitřností. Jde všeobecně o nejrozšířenější a nejuniverzálnější nůž ve všech kuchyních světa.
Kované nože se stále vyrábí s vysokým podílem ruční práce. Během výroby se zhutňují a formují do požadovaného tvaru. Velmi dlouho si drží ostří, jsou perfektně vyváženy, vyznačují se důsledným designem a promyšlenou funkcí. Hodí se především k profesionálnímu použití.
Kvalitní kuchařský nůž nesmí chybět v žádné kuchyni. Má velmi pevnou konstrukci, proto se hodí nejen na práci s masem, steaky, krájení zeleniny, ale také na sekání bylinek. Kuchařský nůž je také často nazývá jako „nůž šéfkuchaře" nebo "univerzální nůž".
Každý kuchyňský nůž je podle svého tvaru a velikosti určen pro konkrétní činnost v kuchyni, a proto je zvykem výrobců kuchyňské nože různě pojmenovávat. My se však snažíme u nás na prodejně zákazníkům vždy vysvětlit, že konkrétní určení a název nože je potřeba brát s rezervou, a téměř každý kuchyňský nůž lze používat na mnoho činností. Nožem na pečivo můžete rozkrojit meloun, nebo špikovacím nožem ukrojit rajče.
Kuchařské nože
Kuchařský nůž je základní nástroj každého kuchaře, který se vyznačuje tvrdou a širokou čepelí, která zajistí dostatek místa mezi prsty ruky a prkénkem. Taková konstrukce kuchyňského nože umožňuje pohodlné krájení a porcování s možností pohybovat nožem do stran, ale zejména je vhodná na rychlé krájení kolíbáním, kdy se přední část ostří stále dotýká krájecí plochy, a umožňuje tak rychlou a efektivní práci, zejména při krájení bylinek a zeleniny. Vysoká čepel pak při krájení zabraňuje ztrátám šťáv z krájeného pokrmu a řez kuchařským nožem je hladký a úhledný.
Některé typy kuchařských nožů jsou po stranách ostří vybaveny tzv. výbrusy (stejně jako japonské nože), které působí jako malé vzduchové kapsy, a zabraňují lepení krájených plátků na čepel nože. Kuchařské nože lze zakoupit s délkou čepele od 14 do 36 cm, přičemž nejběžnější jsou délky 16, 18, 20 a 23 cm. Ženy preferují nejčastěji délku čepele 16 a 18 cm, a muži pak 18, 20 a 23 cm.
Kupujete-li kvalitní kuchyňský nůž jako dárek, začněte klasickým kuchařským nožem, kterým nemůžete nic pokazit!
Nejprodávanější
-
od 2 301 Kč
1 902 Kč bez DPH -
F Dick Porcovací nůž Hektor ze série Red Spirit – Na objednání2 470 Kč
Hektor je ideální na řezání větších kusů masa a ryb, zároveň je...
2 041 Kč bez DPH -
Nůž kuchařský 23 cm, Wüsthof Silverpoint – Na objednání909 Kč
Kuchařský nůž Wüsthof Silverpoint s čepelí dlouhou 23 cm. Tvrdost 56 -...
751 Kč bez DPH -
F.DICK Premier WACS kuchařský nůž 21cm, limitovaná edice – Skladem3 290 Kč
Kovaný kuchařský nůž s povrchem z keramických částic s délkou čepele 21...
2 719 Kč bez DPH -
F.DICK Kuchařský nůž Premier Plus - Limitovaná edice "GO FOR GOLD" – Skladem3 130 Kč
Fr.Dick představuje speciální limitovanou edici kuchařských kovaných...
2 587 Kč bez DPH -
Wüsthof CLASSIC IKON Nůž kuchyňský 23cm GP – Skladem u dodavatele3 949 Kč
Perfektne vyvazeny kucharsky nuz. Ergonomicky design rukojeti vypracovan...
3 264 Kč bez DPH -
1 111 Kč
918 Kč bez DPH -
od 827 Kč
683 Kč bez DPH
Stránka 1 z 7 - 127 položek celkem
Stránka 1 z 7 - 127 položek celkem