Filetovací nože - nože na ryby

V čem se filetovací nůž liší od ostatních nožů? Zejména tím, že jsou tenčí, štíhlejší a proto i pružnější. Maso ryb je méně pevné a kompaktní než maso ostatních zvířat, proto je nutné, aby nůž do ryby vnikal s co nejmenším odporem. Díky vyšší flexibilitě čepele, můžeme snadno oddělit maso od kůže a bez velikých ztrát oddělit páteř.

Filetovací nože - úzká a ohebná čepel tohoto nože umožňuje snadné filetování a odstraňování kůže a kostí z masa ryb.

Správně nafiletovat rybu už nemusí být problém. Každá ryba se zpracovává kapánek jinak, proto je vždy nutné, najít si postup – např. na internetu. Poté už jen potřebujete rybu, dobrý filetovací nůž a můžeme se pustit do díla. 

Filetovací kuchyňské nože jsou velice specifickou záležitostí, nicméně jejich prodej v posledních letech narůstá. Zřejmě to souvisí s trendem zdravého stravování a obecnou ochotou Čechů jíst více ryby, než tomu bylo v minulých letech. Filetovací nůž je štíhlý a ohebný, jeho čepel lze do strany ohnout až do 45° bez poškození (ohnutí) čepele. Při filetování ryby se špička nože bokem dotýká pracovní podložky, zatímco druhou rukou (dlaní) přidržujeme filet, a pouze při řezu můžeme tlakem na nůž přesně vézt linii řezu mezi kůží ryby a masem. Tvar filetovacího nože a jeho vybroušená pata ostří, je velice podobný vykošťovacímu noži, a proto jej lze použít i na vykošťování.

 

Nejprodávanější

660
380016603800
Značky
Design
Velikost nože

Stránka 1 z 2 - 23 položek celkem

Další produkty

Stránka 1 z 2 - 23 položek celkem

Tento web používá soubory cookie. Dalším procházením tohoto webu vyjadřujete souhlas s jejich používáním.