F. Dick Superior Santoku s lisovaný se speciálním výbrusem v délce 18 cm
Popis
Nůž Santoku Dick lisovaný v délce 18 cm ze série Superior je vhodný na krájení a sekání zeleniny a ovoce. Speciální kulatý výbrus na čepeli nože umožňuje vniknutí vzduchu mezi čepel nože a krájenou surovinu a tím pádem se surovina tolik nelepí na čepel nože. Díky speciálnímu tvaru nože Santoku lze nakrájenou zeleninu rovnou nabrat na čepel nože a vložit do hrnce nebo pánve. Samozřejmě s tímto nožem můžete také krájet maso.Na výrobu lisovaných nožů Dick se ocel "vylisuje" a poté se z ní vyrazí jednotlivé tvary nožů. Tyto nože jsou celkově lehčí a jsou používány jak profesionály, tak také v domácnosti. Čepel je s rukojetí spojena bezespárově. Ergonomická plastová rukojeť dobře sedí v ruce a nezpůsobuje otlačky.Barva | Černá |
Délka | 18 cm |
Typ | Santoku, Nůž asijského typu, Nůž na ovoce a zeleninu |
Použití | Univerzální nože, Maso, Grilování a steaky, Zelenina a ovoce |
Série | Superior |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Friedr. Dick
Rodinná firma Friedr. Dick vyrábí nože již od roku 1778. Spojením německé preciznosti, tradičních výrobních postupů a nejmodernějších technologií vznikají vysoce kvalitní nože pro každý účel a řez v několika produktových řadách.
Nejoblíbenější a nejširší řada je Premier Plus. S touto řadou můžete růst od vyučení po letitou praxi šéfkuchaře. Velmi zajímavá je také řada Red Spirit.Firma Friedr. Dick se sídlem v Deizisau je v mezinárodní konkurenci již několik staletí známá jako úspěšný švábský výrobce precizních nástrojů. Nože, pilníky, speciální nástroje a brusky se zde vyrábí již přes 225 let v té nejvyšší kvalitě. Světového věhlasu dosáhl tento výrobce díky jejich dlouhé životnosti a spolehlivosti. Všechny výrobky se vyznačují klasickým designem, zohledňujícím funkčnost a vysokou kvalitu.
Ve firmě se nepřetržitě pracuje na dalším vývoji těchto výrobků, které vznikají spojením tradičních výrobních postupů a nejmodernějších technologií, při zachování té nejvyšší kvality. Poznatky od zákazníků a vlastní nápady zaměstnanců F. Dick se posléze odrážejí v tradičně vysoké kvalitě výrobku.
V tradici klasických kovaných kuchařských nožů jsou série od firmy Friedr. Dick známy svou špičkovou kvalitou a dokonalým provedením. Jejich svět se točí kolem řezání a ostření. Nože Dick Vám nabídnou skutečný zážitek plynoucí z jejich perfektního a citlivého použití. Tyto nože se snadno vedou a zanechávají velice čistý řez.
Výrobní postup kovaného nože
Pro výrobu kovaného kuchařského nože je potřeba přibližně 45 různých výrobních kroků. Nože jsou ukovány z pevného kusu chrom molybdenové oceli, čepele jsou kaleny speciálním postupem na 56˚ Rockwellů. Nejdůležitější pracovní postupy jako je broušení a kalení, kontrola jakosti jakož i slitin oceli, určují vysokou kvalitu těchto nožů.
Nože značky F. Dick používá i světoznámá kuchařská TV hvězda Mario Kotaska.