F. Dick Red Spirit Tanto Universální nůž 21cm Červený
Popis
Extrémně ostrý nůž TANTO od německé firmy F. Dick s délkou čepele 21 cm z inspirativní série Red Spirit. Tanto je japonský název pro krátký meč, který dříve nosili japonští samurajové společně s dlouhým mečem, nyní se tento nůž stát věrným pomocníkem i ve Vaší kuchyni. Precizní zpracování tohoto unikátního tvaru čepele podtrhuje její vlastnosti a výsledkem je mimořádný nůž určený ke krájení masa a zeleniny. Dvoufázové ostří dodává noži Tanto působivý vzhled a vynikající ostrost.
Klíčové vlastnosti:
- vysocelegovaná nerezová ocel
- optimální vyváženost
- dvoufázové ostří dodává noži ostrost
- symetrický tvar rukojeti pro pohodlné držení
- nominace do soutěže německého designu German Design Award 2016
Pokud si nevíte rady s výběrem vhodného nože pro Vaše potřeby nebo jako dárku pro Vaše blízké, neváhejte nás kontaktovat na emailu: obchod@bavimevarit.cz nebo telefonním čísle: +420 773 751 656.
Podobné produkty
Velikost nože | Střední nůž |
Barva | Červená |
Délka | 21 cm |
Design | F. Dick Red Spirit |
Typ | Víceúčelový nůž |
Země původu | Německo |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Friedr. Dick
Rodinná firma Friedr. Dick vyrábí nože již od roku 1778. Spojením německé preciznosti, tradičních výrobních postupů a nejmodernějších technologií vznikají vysoce kvalitní nože pro každý účel a řez v několika produktových řadách.
Nejoblíbenější a nejširší řada je Premier Plus. S touto řadou můžete růst od vyučení po letitou praxi šéfkuchaře. Velmi zajímavá je také řada Red Spirit.Firma Friedr. Dick se sídlem v Deizisau je v mezinárodní konkurenci již několik staletí známá jako úspěšný švábský výrobce precizních nástrojů. Nože, pilníky, speciální nástroje a brusky se zde vyrábí již přes 225 let v té nejvyšší kvalitě. Světového věhlasu dosáhl tento výrobce díky jejich dlouhé životnosti a spolehlivosti. Všechny výrobky se vyznačují klasickým designem, zohledňujícím funkčnost a vysokou kvalitu.
Ve firmě se nepřetržitě pracuje na dalším vývoji těchto výrobků, které vznikají spojením tradičních výrobních postupů a nejmodernějších technologií, při zachování té nejvyšší kvality. Poznatky od zákazníků a vlastní nápady zaměstnanců F. Dick se posléze odrážejí v tradičně vysoké kvalitě výrobku.
V tradici klasických kovaných kuchařských nožů jsou série od firmy Friedr. Dick známy svou špičkovou kvalitou a dokonalým provedením. Jejich svět se točí kolem řezání a ostření. Nože Dick Vám nabídnou skutečný zážitek plynoucí z jejich perfektního a citlivého použití. Tyto nože se snadno vedou a zanechávají velice čistý řez.
Výrobní postup kovaného nože
Pro výrobu kovaného kuchařského nože je potřeba přibližně 45 různých výrobních kroků. Nože jsou ukovány z pevného kusu chrom molybdenové oceli, čepele jsou kaleny speciálním postupem na 56˚ Rockwellů. Nejdůležitější pracovní postupy jako je broušení a kalení, kontrola jakosti jakož i slitin oceli, určují vysokou kvalitu těchto nožů.
Nože značky F. Dick používá i světoznámá kuchařská TV hvězda Mario Kotaska.