Brousek na nože - keramické kotouče
Popis
- dva keramické kotouče brousí ostří rovnoměrně po celé délce pod optimálním úhlem
Použití brousku: Držte rukojeť brousku pevně jednou rukou a vložte zadní konec čepele svisle do drážky s brusnými keramickými kotouči. Poté čepel, za použití mírného tlaku na čepel, jednoduše protáhněte po celé její délce do špičky. Opakujte tuto akci dle otupení ostří. Ostří můžete stejně snadno naostřit protahováním čepele tam a zpět mezi brusnými kotouči. Ať tak či onak, budete mít velmi ostré, dlouhotrvající nové ostří.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Wüsthof
Wüsthof Dreizack Solingen je jednou z největších nožařských firem na světě, založena roku 1814. Solingen je německé město, jež je sídlem mnoha removaných nožířství, kterým dominuje právě firma Wüsthof.
Když zvolíte nůž Wüsthof, můžete očekávat něco opravdu speciálního. Vše začíná pečlivě zvoleným materiálem. Pro výrobu nožů Wüsthof je používán speciální typ oceli -–chrom-molybden-vanadiové. To poskytuje základ pro nejdůležitější prvek mající extrémně vysoký počáteční řezný výkon díky technologii broušení PEtec, zachovávají si svou ostrost po dlouhou dobu, jsou obzvláště odolné vůči korozi a jsou velmi snadno brousitelné. Origiální nožířské výrobky Wüsthof jsou vyráběny podle nejvyšších standartů kvality.
Nože Wüsthof jsou řazeny do několika produktový řad. Ty se od sebe liší například způsoben výroby (kované a nekované), designem, nebo použitým materiálem rukojeti.