Značky a řady nožů
Filtr produktů od konkrétního výrobce.

Praktické informace
Ocenění Wüsthof, Houseware Design Awards 201717.02.2017
Gratulujeme rodinné společnosti Wüsthof Dreizackwerk Solingen k vítězství!  Zlatá medaile na Housewar...
Používáte správné nože? – Část 4 - Bylinky10.02.2016
Používáte správný nůž? - Část 4. Bylinky: krájení , sekání Bylinky jsou úžasné - nejen, že jsou zdra...
Používáte správné nože? – Část 3 - Ryby07.12.2015
Používáte správné nože? – Část 3. ryby: KRÁJENÍ, FILETOVÁNÍ V první dvou dílech jsem se zaměři...
Používáte správné nože? – Část 227.08.2015
Velké kusy: krájení a porcování   V prvním díle našeho seriálu jsme se zaměřili na použit...
Popis kuchařského nože14.07.2015
KUCHAŘSKÝ NŮŽ Při vaření a přípravě jídla je kuchařský nůž Vaším častým a důležitým pomocníke...
Používáte správné nože? – Část 111.07.2015
  Malé kusy: Okrajování, čištění, ořezávání Často se nás zákazníci ptají, proč nabízíme ...
Kuchařské nože Solingen,07.08.2013
Základní charakteristika profesionálních kuchařských nožů Solingen Pro mnoho kuchařů a milovníků gastronomie ...
Original Wusthof30.07.2013
Výroba kovaného nože a jeho poznávací znaky: Předtím než si můžete koupit originální kovaný nůž Wüst...
Wüsthof Classic Ikon10.07.2013
Popis produktové řady kovaných nožů Wüsthof Classic Ikon a Classic Ikon Creme           &n...
Wüsthof Classic10.07.2013
Popis produktové řady kovaných nožů Wüsthof Classic Kovaný nůž Wüsthof Dreizack j...

Original Wusthof

Výroba kovaného nože a jeho poznávací znaky:

Předtím než si můžete koupit originální kovaný nůž Wüsthof Dreizackwerk je potřeba více než 40-ti různých výrobních kroků. Až poté se z nejkvalitnějšího kusu ocelového prutu vyrobí v rukou pracovníků rodinné firmy Wüsthofkovaný nůž, jaký si zde můžete koupit.

Zde naleznete 6 nejdůležitějších stupňů výroby kovaného nože z jediného kusu oceli:

1) List nejkvalitnější oceli s vysokým obsahem uhlíku.

2) Přesné kování šablony nože.

3) Temperování až při 58° Rockwella.

4) Leštění.

5) Vyvážení rukojetí a nýtů.

6) Kovaný nůž připravený na doživotní službu ve vaší kuchyni.

 

Když píšeme o kvalitní oceli, z čeho je skutečně kovaný nůž Wüsthof?

X50 Cr MoV 15 - je materiál pro ty nejkvalitnější nože na světě

Podrobně:

X = nejlepší nerezová ocel
50 =  obsah uhlíku 0,5%, což je velice důležité pro ostrost
Cr  = chrom, pro kvalitu a stálost čepele bez skvrn a škrábanců
Mo = molybden, zvyšuje odolnost nože při používání
V =  vanadium pro tvrdost nože a veškerých hran
15 = obsah chromu v %

 Toto všechno jsou vlastnosti díky kterým je kovaný nůž tak žádaný:

  • je výjimečně ostrý
  • ostří má stejnou kvalitu po mnoho let
  • nůž je vysoce odolný proti skvrnám a takřka nezničitelný
  • snadná práce díky specifickému účelu nože a jeho ergonomice

 

Z čeho se tedy skládá originální kovaný nůž Wüsthof?

1) Velice přesné kování z jediného kusu oceli. Temperované při 58° Rockwella.

2) Ručně ostřená čepel. Neuvěřitelně ostrá a snadno udržovatelná po dlouhá léta.

3) Všechny hrany a detaily nože jsou pečlivě očištěné a leštěné a dokonale přesné.

4) Název Wüsthof a logo s trojzubcem. Vzor oceli a město původu. Název řady a značka kvality.

5) Bolster pro přesnost kovaného nože. Poskytuje vyvážení a opravdu přesný řez.

6) Ochrana prstu, zajišťuje bezpečnost a pohodlí. Vyvažuje při řezání.

7) Nýty neustále drží i po letech rukojeť tak že vnímáte nůž jako jediný kus.

8) Čepel vede do rukojeti a je 100% vyvážená pro dokonalou manipulaci s nožem.

9) Rukojeť pomáhá pro bezpečné řezání a manipulaci s nožem.

 

Zobrazení Mobilní / Desktop

Kované nože Solingen | KovaneNoze.cz, © 2018
Technická správa obchodu: Salab