Značky a řady nožů
Filtr produktů od konkrétního výrobce.

Praktické informace
Ocenění Wüsthof, Houseware Design Awards 201717.02.2017
Gratulujeme rodinné společnosti Wüsthof Dreizackwerk Solingen k vítězství!  Zlatá medaile na Housewar...
Používáte správné nože? – Část 4 - Bylinky10.02.2016
Používáte správný nůž? - Část 4. Bylinky: krájení , sekání Bylinky jsou úžasné - nejen, že jsou zdra...
Používáte správné nože? – Část 3 - Ryby07.12.2015
Používáte správné nože? – Část 3. ryby: KRÁJENÍ, FILETOVÁNÍ V první dvou dílech jsem se zaměři...
Používáte správné nože? – Část 227.08.2015
Velké kusy: krájení a porcování   V prvním díle našeho seriálu jsme se zaměřili na použit...
Popis kuchařského nože14.07.2015
KUCHAŘSKÝ NŮŽ Při vaření a přípravě jídla je kuchařský nůž Vaším častým a důležitým pomocníke...
Používáte správné nože? – Část 111.07.2015
  Malé kusy: Okrajování, čištění, ořezávání Často se nás zákazníci ptají, proč nabízíme ...
Kuchařské nože Solingen,07.08.2013
Základní charakteristika profesionálních kuchařských nožů Solingen Pro mnoho kuchařů a milovníků gastronomie ...
Original Wusthof30.07.2013
Výroba kovaného nože a jeho poznávací znaky: Předtím než si můžete koupit originální kovaný nůž Wüst...
Wüsthof Classic Ikon10.07.2013
Popis produktové řady kovaných nožů Wüsthof Classic Ikon a Classic Ikon Creme           &n...
Wüsthof Classic10.07.2013
Popis produktové řady kovaných nožů Wüsthof Classic Kovaný nůž Wüsthof Dreizack j...

Používáte správné nože? – Část 3 - Ryby

Používáte správné nože? – Část 3.

ryby: KRÁJENÍ, FILETOVÁNÍ

V první dvou dílech jsem se zaměřili na malé a velké řezy. Nyní přišel čas, podívat se na nože určené pro přípravu konkrétních potravin.
Dnes si představíme nože na ryby.

Ryby jsou chutné a zdravé, ale jejich příprava představuje určitou výzvu. Zejména filetování je něco, do čeho se hodně domácích  kuchařů neodváží.
Ale pokud používáte správné nože, není filetování tak složité!

Filetovací nůž na ryby (16 – 20 cm) / Filetovací nůž (16 – 18 cm)
Filetovací nože Wusthof jsou dostupné v několika variantách - s rovným, nebo zahnutým ostřím, pevné, nebo pružné

Filetovací nože s tenkým zahnutým ostřím slouží především na odstranění kůže, protože jejich konstrukce dokáže vytvořit mimořádně přesný řez.

Pevná čepel potom umožňuje nakrájet rybí filety i na velmi tenké plátky, zatímco pružná (Flexibilní) čepel slouží ke snadnému a přesnému oddělování filet od páteře a kostí.
Pružná tenká čepel těsně sleduje kost a dělá celé filetování jednodušší a přesnější.

Společná charakteristika všech filetovacích nožů je, že jejich čepel je tenká, což umožňuje kontrolované krájení dokonalých kousků.

Nuz Solingen na ryby

nůž Solingen na ryby

Nůž na lososa (29 – 32 cm)
Nůž na lososa má velmi dlouhou a pružnou čepel a jak název napovídá, je vhodný zejména na řezání tenkých plátků lososa.
Tento nůž je ideální pokud potřebujete nakrájet plátky z celého kusu lososa. Zaoblená špička nože namísto špičky zabraňuje nechtěnému poškozování vláken při krájení.
Takto můžete snadno a bez větší námahy odstranit z lososa kůži a připravit tenké plátky. Výbrus na čepeli vytváří vzduchové kapsy a zabraňuje přilepení masa na čepel.
 

Nůž Solingen na lososa

Filetovací & vykosťovací nůž
Tento nůž s neobvyklým tvarem čepele je jeden z nejnovějších nožů. Jedná se o univerzální nůž, který perfektně poslouží při odstaňování kůže a vykosťování ryb, drůbeže, nebo jiného masa.
Tenká a zahnutí čepel nože pomáhá vytvořit ideální řez a dokonale oddělit kůži, nebo kosti od masa. Tento nůž je možné použít na různé druhy masa, nejen ryby...
 

nůž solingen na ryby

Santoku - klasický Japonský nůž
Při přípravě ryb, je univerzální japonský nůž Santoku vynikající na krátké a přesné řezy.
Nože Santoku s výbrusem na čepeli jsou ideální na přípravu měkkých a olejnatých ryb, např. tatarák z tuňáka.
V dutině vznikají vzduchové kapsy, které zabraňují přilnutí potraviny k čepeli nože.
Navíc široká čepel nože Santoku umožňuje snadno vyzvednout a přemístit malé kostky potravin.
 

nuz solingen santoku

Yanagiba, 23 cm 
Tento nůž ocení ti, kteří připravují sushi a sashimi. Yanagiba - v překladu list vrby - je ztělesněním tradičního japonského nože.
Použitím speciální řezací techniky (řez je vedený téměř vodorovně k základně), lze velice přesně nakrájet plátky požadované velikosti.
Táhlým pohybem pouze v jednom směru nůž vytváří zcela čistý řez. Jedná se standardní výbavu v kuchyni každého profesionálního japonského kuchaře.

nuz solingen na ryby

Kuchyňské nůžky
Dobré kuchyňské nůžky mohou být při přípravě rybích pokrmů velice dobrým pomocníkem.
Dobře však poslouží také při přípravě a servírování drůbeže, nebo bylinek.
Kuchyňské nůžky mohou být použity k odstřihnutí ploutví nebo ocasu, případně přes silnější kosti větších ryb. 

Kuchynske nuzky

Kleště na kosti
Naše kleště na rybí kosti z nerezové oceli mají jemnou špičku, aby nedošlo k poškození jemného rybího masa.
Vroubkování a tažná pružina poskytují lepší kontrolu a učiní tyto delikátní vykosťovací úkony jednodušší...
 

Kleště na ryby

Pinzety na rybí kosti
Každý, kdo se již setkal s přípravou ryby, která obsahuje hodně kostí, chápe důležitost a užitečnost tohoto nástroje.
Pomocí této pinzety, odstraníte čistě a bezpečně např. malé a jemné kosti pstruha, stejně jako větší kosti z lososa.
Mimochodem: Rybí kosti, které jsou pevně v těle, jsou známkou mimořádně čerstvých ryb!

Pinzeta na rybí kosti

Máte další dotazy? Neváhejte nás kontaktovat!

 

V příštích měsících se můžete těšit na pokračování, které by mělo zahrnovat:
 

Malé nože:malé krájecí úkoly, loupání, apod.
• Velké nože: krájení, porcování
• Ryby: krájení, filetování
• Bylinky: řezání, krájení, sekání
• Malá zelenina
• Velká zelenina
• Bylinky: řezání, krájení, sekání
• Maso a drůbež u kosti
• Kůrky a pevné potraviny
• Různé typy chlebů a pečiva
• Filetování masa a drůbeže, příprava ovoce
• Tvrdé a měkké sýry
• Lepkavé a mazlavé potraviny
• Exotické nože pro speciální přípravu

Převzato z blogu www.wuesthof.com http://blog.wuesthof.com/en/using-right-knife-part-3/

Zobrazení Mobilní / Desktop

Kované nože Solingen | KovaneNoze.cz, © 2018
Technická správa obchodu: Salab