Značky a řady nožů
Filtr produktů od konkrétního výrobce.

Praktické informace
Ocenění Wüsthof, Houseware Design Awards 201717.02.2017
Gratulujeme rodinné společnosti Wüsthof Dreizackwerk Solingen k vítězství!  Zlatá medaile na Housewar...
Používáte správné nože? – Část 4 - Bylinky10.02.2016
Používáte správný nůž? - Část 4. Bylinky: krájení , sekání Bylinky jsou úžasné - nejen, že jsou zdra...
Používáte správné nože? – Část 3 - Ryby07.12.2015
Používáte správné nože? – Část 3. ryby: KRÁJENÍ, FILETOVÁNÍ V první dvou dílech jsem se zaměři...
Používáte správné nože? – Část 227.08.2015
Velké kusy: krájení a porcování   V prvním díle našeho seriálu jsme se zaměřili na použit...
Popis kuchařského nože14.07.2015
KUCHAŘSKÝ NŮŽ Při vaření a přípravě jídla je kuchařský nůž Vaším častým a důležitým pomocníke...
Používáte správné nože? – Část 111.07.2015
  Malé kusy: Okrajování, čištění, ořezávání Často se nás zákazníci ptají, proč nabízíme ...
Kuchařské nože Solingen,07.08.2013
Základní charakteristika profesionálních kuchařských nožů Solingen Pro mnoho kuchařů a milovníků gastronomie ...
Original Wusthof30.07.2013
Výroba kovaného nože a jeho poznávací znaky: Předtím než si můžete koupit originální kovaný nůž Wüst...
Wüsthof Classic Ikon10.07.2013
Popis produktové řady kovaných nožů Wüsthof Classic Ikon a Classic Ikon Creme           &n...
Wüsthof Classic10.07.2013
Popis produktové řady kovaných nožů Wüsthof Classic Kovaný nůž Wüsthof Dreizack j...

Používáte správné nože? – Část 4 - Bylinky

Používáte správný nůž? - Část 4.

Bylinky: krájení , sekání

Bylinky jsou úžasné - nejen, že jsou zdravé, ale našemu jídlu dodávají i skvělou chuť.
Abyste i vy mohli v kuchyni při přípravě bylinek zazářit, podíváme se dnes na toto téma.

Bylinky jsou velmi choulostivé a většinou je třeba je jemně nakrájet nebo nasekat - a přesto malé nože nejsou pro tento úkol vhodné.
Nejlepší je na přípravu bylinek používat větší nože.

A zde je přehled našich bylinkových specialistů:

Kuchařský nůž

Kuchařský nůž se širokou, zahnutou čepelí je prostě vynikající na sekání bylinek za použití "kolébkové" techniky.
Celé svazky petržele atd. mohou být v mžiku jemně rozsekány. Více se kuchařském noži můžete dozvědět například v tomto článku zde.

"Kuchyňský Surfař"

Stejně jako u nože kuchařského, usnadňuje tvar čepele nože Wusthof Kitchen Surfer (Edice 3) velmi jemné sekání.
Tento univerzální nůž je kombinací klasického kuchařského nože a asijské čepele.
S trochou praxe rychle nasekáte například bazalku, mátu, nebo listy šalvěje...

 

Čínský kuchyňský nůž

I když čínský kuchyňský nůž vypadá jako sekáček, není vhodný na sekání kostí. Naopak, tento typ nože je speciálně navržen na jemné a drobné řezné úkoly.
S tímto nožem nakrájíte na velmi tenké plátky rajčata, maso, ale je velmi dobrý i na sekání bylin a zeleniny.
Čínské kuchařské nože Wusthof jsou speciálně navrženy pro jemné a drobné řezné úkoly.

Kolébky

Potřebujete nasekat petržel, koriandr nebo pažitku rovnoměrně a jemně?
To je práce pro kolébku! Najemno nakrájí bylinky, aniž by došlo k jejich rozdrcení.
Navíc je zábava, používat nůž s oběma rukama! K dispozici jsou různé typy s jednoduchým nebo dvojitým ostřím.

 

Kuchyňské nůžky

Samozřejmě také můžete pokračovat v práci s kuchyňskými nůžkami, které byly použity v bylinkové zahradě.
Zvláště pokud budete potřebovat dlouhé kusy. Při použití nůžek je řez rychlý a snadný.
Některé z našich kuchyňských nůžek mají mikro-zámkový systém, který zabraňuje potravinám uklouznout a zajišťuje silný a přesný řez.


To je pro dnešek vše. Podívejte se na již publikované, nebo připravované články:

  Malé nože:malé krájecí úkoly, loupání, apod.
• Velké nože: krájení, porcování
• Ryby: krájení, filetování
• Bylinky: řezání, krájení, sekání
• Malá zelenina
• Velká zelenina
• Bylinky: řezání, krájení, sekání
• Maso a drůbež u kosti
• Kůrky a pevné potraviny
• Různé typy chlebů a pečiva
• Filetování masa a drůbeže, příprava ovoce
• Tvrdé a měkké sýry
• Lepkavé a mazlavé potraviny
• Exotické nože pro speciální přípravu

Převzato z blogu Wusthof: http://blog.wuesthof.com/en/right-knife-every-cut-part-4/
Foto: Wusthof

Zobrazení Mobilní / Desktop

Kované nože Solingen | KovaneNoze.cz, © 2018
Technická správa obchodu: Salab